Holbergprisen i skolen

Holbergprisen i skolen lanserer e-bok

E-boken Forskning for forskningsspirer er laget som en ressurs for elever i videregående skole som skal gjennomføre et humanistisk eller samfunnsvitenskapelig forskningsprosjekt. Boken er spesielt utviklet for forskningskonkurransen Holbergprisen i skolen og er gratis tilgjengelig for alle andre interesserte. Les mer...

 • Ivrige elever i gang med forskning

  I desember og januar har Holbergprisen i skolen vært på besøk hos engasjerte elever, som er i full sving med å utarbeide forskningsprosjekter om alt fra antibiotikaresistens til fotballsupporterkulturer og retorikk i skolen. Les mer.

 • Forskerkontakt forteller

  Det å være forskerkontakt for Holbergprisen i skolen har både vært spennende, interessant og utfordrende, forteller Kennet Silseth, postdoktor ved Institutt for pedagogikk på Universitetet i Oslo. Les mer.

 • Vinnerprosjektet 2014

  Eline Loe Rønvik og Olivia Høegh-Omdal Paulsen ved Elvebakken videregående skole fikk førstepris i Holbergprisen i skolen for prosjektet: Kven er ikke kven – kvenenes stillfarne kamp for anerkjennelse Førstepris i Holbergprisen i skolen 2014 gikk til prosjektet Kven er ikke kven – kvenenes stillfarne kamp for anerkjennelse. Les mer.

 • Lærerstipendet 2014

  Lærerstipendet 2014 gikk til Fredrik Hasler, lærer ved Askim videregående skole. Les mer.